Sponsoring & Promotie

SPONSORMOGELIJKHEDEN BINNEN DE SUPERCAR CHALLENGE EN DE PROTOTYPE CHALLENGE

Bij sportsponsoring wordt voornamelijk gedacht aan de meer bekende sporten zoals voetbal, tennis, schaatsen en wielrennen. Maar ook in de autosport zoals de Formule 1 zijn er uitstekende mogelijkheden en voor de Nederlandse markt lijkt dit nu te groeien door de prachtige resultaten van Max Verstappen.

Op dit internationale niveau zijn aanzienlijke budgetten nodig die in de miljoenen lopen. Tal van ondernemingen zien wel de waarde van deze vorm van sponsoring maar zoeken naar mogelijkheden op nationaal niveau. De Supercar Challenge pb Hankook biedt u een prachtig platform om de wereld van de autosport te leren kennen en uw bedrijf te promoten bij een groot publiek.

De Supercar Challenge pb Hankook is afgelopen seizoenen gegroeid naar de top van de racerij en is een absolute publiekstrekker op de circuits in binnen en buitenland. En met de nieuwe raceklasse in de vorm van de Prototype Challenge pb Hankook, die in 2017 is begonnen, is er een nieuwe top klasse bijgekomen.

EEN GERESPECTEERD PLATFORM VOOR PUBLICITEIT EN MARKETING

De autosport is van oudsher een ideaal platform voor marketingcam- pagnes, van het vergroten van naam- of merkbekendheid tot aan rela- tiemarketing. De Supercar Challenge pb Hankook en de Prototype Challenge pb Hankook bieden deze mogelijkheden op het hoogste en snelste niveau aan. Niet alleen door de kwaliteit van het grote start- veld, maar ook zeker door de instelling van onze rijders.

UITGEBREIDE TV AANDACHT

Wij bieden een compleet pakket voor publiciteit aan waarbij televisie de kern is. Maar liefst 30 uitzendingen, die wij in eigen beheer produceren samen met Bright Sight Media, geven inzicht in het reilen en zeilen van de gebeurtenissen in en om de Supercar Challenge pb Hankook en de Prototype Challenge pb Hankook. Deze TV programma’s worden wekelijks uitgezonden tussen april en oktober in Nederland op RTL7. 

Direct gekoppeld aan deze televisie uitzendingen liggen mogelijkheden op het gebied van billboarding rond de programma’s en commercials voor, tussen en na de uitzendingen. We kunnen ook sponsoritems goed in beeld brengen of hele specials draaien over autosport gerelateerde producten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

EVENTMARKETING

Als organisator heeft V-Max Racing Management de rechten om reclame van een klasse sponsor op alle deelnemende racewagens af te beelden. Hiervoor zijn een aantal plaatsen beschikbaar die voor het gehele jaar of per evenement gereserveerd kunnen worden.

AUTOSTICKERS

  • De voorruitstreamer (de zonneband op de voorruiten)

  • De kentekenplaat op de voorbumper

  • De bumper

  • De vierkante sticker (40 x 40 cm) met de startnummers op de deuren.

Voor een klasse sponsor zijn er daarnaast mogelijkheden om de centrale VIP-faciliteiten (zoals in het voorgaande hoofdstuk getoond) aan te kleden met spandoeken, vlaggen e.d. Op diverse evenementen zijn er ook mogelijkheden vlaggen en banieren op de paddock op te hangen of langs de baan.

Tijdens de door VRM zelf georganiseerde evenementen op Zandvoort (NL), Zolder (B) en Assen (NL) kunnen we dit nog uitbreiden met ticketacties voor fans, aankleding van de baan en paddock en natuurlijk de koppeling van uw merk aan de naam van het evenement.

PUBLICITEIT IN DE MEDIA

Internet is voor de snelle berichtgeving waarop duizenden fans zitten te wachten steeds belangrijker. Naast de eigen site www.supercarchallenge.nl en onze Facebook pagina worden er uitgebreide verslagen geplaatst op de belangrijkste autosport sites in binnen- en buitenland en zijn er samenwerkingsovereenkomsten met een aantal goed bezochte jongeren sites.

We beschikken over een vast team van fotografen en auto- sportjournalisten die meereizen naar alle evenementen in binnen- en buitenland. Dit materiaal wordt gebruikt voor de verzending van persberichten naar tal van gedrukte media zoals auto(sport) bladen en landelijke- en regionale kranten. De mogelijkheden om in te stappen als commerciële partner van de Supercar Challenge pb Hankook en de Prototype Challenge pb Hankook zijn enorm. Neem vrijblijvend contact op met V-Max Racing Management om te kijken hoe uw marketingplan in de hoogste versnelling kan worden gezet.