Hoe webwinkel Betaalbarekralen 6 uur per week bespaart met Databrydge

Hoe ook jij niet alleen veel tijd, maar ook andere uitdagingen van een Webshop makkelijk kan oplossen

Een slimme koppeling tussen:

best practice

Rémon Brinkman

Financieel Directeur
Betaalbarekralen

In gesprek met...

Van Hollandse groothandel tot Europees e-commerce platform in meerdere landen

Betaalbarekralen levert sinds 2006 sieradenonderdelen, waaronder kralen, bedeltjes, hangertjes, voor bedrijven. Dit zijn grotere ketens, maar ook lokale juweliers, sieradenwinkeltjes en creatieve ondernemers. Het bedrijf is uitgegroeid van Hollandse groothandel tot een Europees e-commerce platform in meerdere landen. In 2019 stapte Rémon in het bedrijf als aandeelhouder en financieel directeur. In deze klantcase vertelt hij over de samenwerking met Databrydge.

over Betaalbarekralen

“ik ben zelf geen accountant, maar ben erg blij met de juistheid en volledigheid”.

Bekijk onze standaard koppelingen:

Databrydge helpt met het koppelen van jouw systemen. In een eigen online platform kunt je één of meerdere koppelingen inzien en beheren. We horen graag hoe wij jou webshop kunnen helpen groeien.

Databrydge ook voor jouw webwinkel?

De koppeling van Databrydge bespaart veel handmatig werk en biedt zekerheid

Wat levert het op?
Betaalbarekralen bespaart veel handmatig werk van betalingen downloaden en inlezen per currency. Dit werd één keer in de twee of drie dagen gedaan, wat rond de 6 uur per week kostte. Die tijd heeft het bedrijf nu teruggewonnen.

“Zolang de Databrydge koppeling maar draait ben je altijd bij en kan je niks missen. Dus een stukje peace-of-mind.”

De kosten
Databrydge werkt met een systeem van kosten per transactie. “Als je naar de transactiekosten van Databrydge kijkt, zijn die nihil vergeleken wat bijvoorbeeld PayPal vraagt. Dus de kosten-baten analyse is helemaal goed.”

De samenwerking met Databrydge
“We zijn erg blij met Databrydge. Het doet wat het doen moet. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik hoef er niet naar om te kijken omdat ik ervan uit kan gaan dat alles goed staat.”

het resultaat

“Zelfs al had het ons niks bespaard qua geld, dan had ik het nog gedaan vanwege de volledigheid. Dat vind ik echt het allergrootste voordeel.”

Zekerheid dat alle betalingen goed doorkomen in ons boekhoudsysteem

Koppeling PayPal - Exact
Databrydge heeft een koppeling gelegd tussen PayPal en Exact en koppelt de ordernummers vanuit PayPal met het boekhoudsysteem.

“Door de koppeling met Databrydge hebben we 100% zekerheid dat, wanneer de koppeling draait, alle data goed en volledig doorkomt. Als ik nu in PayPal naar ons land ga, komt het saldo overeen met het saldo op ons bankrekening.”

Waarom Databrydge?
“We hebben hiervoor ook naar andere oplossingen gekeken, maar dat werd veel te complex en daarmee ook te duur.”

“Op advies van onze accountant, die Databrydge bij de Exact apps zag staan, vonden we een oplossing waarmee we PayPal konden koppelen. Toen ik dit zag, vond ik het er direct goed uitzien, en snapte ik ook de logica.”

de oplossing

Hoe groter je groeit, hoe meer uitdagingen erbij komen kijken

PayPal betalingen
Betaalbarekralen is in Nederland begonnen met een webshop. Vanuit daar zijn is het bedrijf ook naar andere landen als Frankrijk en Duitsland gegaan. In deze landen wordt geen gebruik gemaakt van betaalmogelijkheden als iDeal, dus zijn hier andere betaalopties, als Creditcard, toegevoegd. Op een gegeven moment kwam PayPal als betaaloptie naar voren. “In eerste instantie wilden we dit niet toevoegen vanwege de complexiteit, maar toen we zagen dat dit zo’n populaire betaalmogelijkheid was, hebben we dit toch toegevoegd.”

Om de betalingen uit PayPal te koppelen wordt er gebruik gemaakt van een virtuele bankrekening. De betalingen uit PayPal worden gedownload, geconverteert naar een bankbestand, en vervolgens ingevoerd rekening. “De kans dat je hierbij iets mist of iets over het hoofd ziet is hierbij heel groot.”

Saldoverschillen
Het saldo van de bankrekening kwam vaak niet overeen met het saldo van de PayPal rekening. “Als de accountant dan komt controleren dan heb je je zaken niet op orde.”

de uitdaging