SUPERCAR CHALLENGE

Een unieke raceserie
vanaf 2001

De Supercar Challenge powered by HANKOOK is al jaren een toonaangevende, door de FIA goedgekeurde, Nationale raceklasse met een prachtige kalender en een goede sfeer. 

Uitgangspunt is het organiseren van autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen- en buitenland. Hierbij wordt de stelregel aangehouden dat het circuit in maximaal 1 dag reizen bereikbaar moet zijn. 

DE RACES

In de afgelopen jaren zijn er ruim 175 races verreden tijdens grote evenementen op tal van circuits, zoals natuurlijk op de Nederlandse circuits Circuitpark Zandvoort en het TT Circuit Assen. Maar ook op circuits over de grens, in België op Circuit Zolder en het beroemde circuit Spa Francorchamps, in Duitsland hebben we gereden op de Nürburgring, Hockenheim, Oschersleben en de Eurospeedway Lausitzring en in Engeland op de circuits van Silverstone, Donington, Brands Hatch, Rockingham en Snetterton. In seizoen 2022 staan veel van de bovengenoemde circuits opnieuw op de kalender.

DE KEURING / SCRUTINEERING

In de Supercar Challenge wordt gereden met zeer verschillende wagens met verschillende motorvermogens. Er is een indeling gemaakt met  vier divisies, te weten; GT, Supersport 1, Supersport 2 en Sport. Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen. Dit wordt gecontroleerd door het Powerlog systeem wat in samenwerking met Ingenieursbureau Esquisse is ontwikkeld. Het bestaat uit een klein kastje wat in alle auto's wordt gemonteerd. Met behulp van een G-krachtsensor, een gyroscoop en een GPS ontvanger voor o.a. het meten van de snelheid wordt via de gebruikelijke natuurkundige formules het vermogen berekend. Immers het gewicht van de wagen inclusief rijder is bekend en door de acceleratie te meten is eenvoudig het vermogen terug te rekenen.

HANDICAP REGELING

Doordat er een grote verscheidenheid aan rijders deelneemt met verschillende ervaringsniveaus is er een zogenaamde ‘secondenregeling’. Indien een deelnemer een wedstrijd wint moet hij tijdens de eerstvolgende race 15 seconden langer in de pitstraat staan. De nummer twee moet dat 10 seconden langer doen en de nummer drie 5 seconden. Zodra een finishplaats lager dan 3 wordt gehaald wordt dit ook weer afgebouwd. Een vierde plaats leidt tot 5 seconden minder, een vijfde 10 seconden en een zesde plaats of lager 15 seconden totdat de standaard 60 seconden weer van kracht zijn. Dit systeem garandeert een optimale strijd tussen de pro’s, semi-pro’s en gentlemen drivers. Er is een maximum van 45 te behalen resultaat seconden.

HET FORMAT

Er is in de afgelopen jaren een format ontwikkeld dat mogelijk maakt met twee rijders een wagen (en de kosten) te delen. De races in het kader van de Supercar Challenge vinden altijd plaats in het weekend. Op de vrijdag zijn er twee vrije trainingen, op zaterdag een kwalificatie (een enkele keer op vrijdagmiddag) en er worden twee races gereden, één op zaterdag en één op zondag. Beide races gaan over 60 minuten +1 ronde en daarin dient men een verplichte pitstop te maken waarin eventueel van rijder gewisseld kan worden.

INTERESSE GEWEKT EN DEELNEMEN ?

Neem contact op met V-max Racing Management B.V.

info@supercarchallenge.nl


Voor inschrijven voor het gehele seizoen of per race gebruik onderstaande formulieren:


- Inschrijfformulier seizoen 2022

- Inschrijfformulier Race by Race

" Anders dan bij Cupklasse is er geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. VRM is onafhankelijk en draait geheel op de inschrijfgelden en sponsorbijdragen. Hierdoor kan de Supercar Challenge een geheel eigen weg volgen. "

DIVISIES

Er wordt gestreden in vier divisies ingericht op de verhouding tussen het lege wagengewicht met rijder en het motorvermogen aan de wielen.

GT

LEES MEER

GT

Voor wagens met meer dan 3,4 kg per PK

Dit is de snelste divisie binnen de Supercar Challenge in seizoen 2017.

Binnen deze divisie zijn wagens te vinden zoals de porsche 991 en 997, diverse Silhouettes zoals de BMW M4 en de Solution F, Chevrolette Corvette GT4+, Renault Mégane en de snelste BMW's voorzien van een 8 cilinder.

SUPERSPORT 1

LEES MEER

SUPERSPORT 1

Voor wagens met meer dan 4,1 kg per PK

In deze divisie die al jaren zeer populair is vinden we een grote variëteit aan deelnemers.

Wagens zoals de kampioenen van 2016 met een SEAT Leon Cup Racer, verschillende modellen van BMW  zoals de E46 M3, E90 M3 en Z4, Ginetta G50, Sakers en de snelle versie van de Lotus Exige en natuurlijk de nieuwe generatie TCR wagens met een kleine vermogens upgrade (powerbox). Wagens met maximaal 6 cilinders.

SUPERSPORT 2

LEES MEER

SUPERSPORT 2

Voor wagens met meer dan 4,8 kg per PK


Deze divisie is nieuw voor het seizoen 2017. Voorbeelden van wagens in deze divisie zijn de BMW 235i en 135i beide voorzien van een 3.0 liter twin turbo maar ook de snellere versies van de Peugeot RCZ , de lichte Lotus Exige, de CUP BMW M3 en Porsche Cayman.

SPORT

LEES MEER

SPORT

Voor wagens met meer dan 5,6kp per PK


Deze divisie is bedoeld als instapklasse en exclusief voor wagens met maximaal een 2.5 liter motor, 4 cilinders. Door deze indeling uitermate geschikt voor de Clio III en Clio IV, de Peugeot RCZ, de Alfa 147 Cup en de BMW Zilhouette en Compact.